De briefjes met doodsbedreigingen voor de ex-rechercheur

Staat liquidatie van Kemal Zengin uit Blerick op beeld?
september 22, 2017
Vondst dierenporno bij Limburger na onderzoek FBI
september 23, 2017

door Bjorn Thimister

KERKRADE Als het aan justitie ligt, moet de onder andere van ambtelijke corruptie verdachte ex-rechercheur Mike D. (41) uit Kerkrade 2,5 jaar (half jaar voorwaardelijk) achter de tralies. Dat proces loopt op dit moment. D. blijkt tijdens zijn verblijf in de gevangenis, na zijn arrestatie begin 2015, met de dood bedreigd te zijn binnen de gevangenismuren. Hij kreeg brieven, zegt zijn advocaat Peer Szymkowiak tegen Crimewatcher.

Heftige bedreigingen

D., die volgens justitie in Limburg vertrouwelijke politiegegevens verkocht zou hebben aan de onderwereld en ook aan een undercoveragent, ontving volgens Szymkowiak ,,brieven met heftige bedreigingen”. ,,Dan moet je denken aan brieven met daarop een foto van een lijk en de tekst ‘zo gebeurt dat met de politie’. Het ging hier niet om zomaar iets, maar om ernstige dingen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Rechters

De bewuste briefjes zijn volgens Szymkowiak inmiddels overhandigd aan de rechtbank in Maastricht. ,,Dan kunnen de rechters zien hoe ernstig deze bedreigingen waren.” Mike D. zou volgens het OM op ‘abonnementsbasis’ vertrouwelijke info aan de onderwereld hebben doorgespeeld. Zijn raadsman noemt de eis van 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, ,,overtrokken”.

Tegen andere verdachten in deze zaak, waaronder een drietal familieleden van Mike D., eist justitie eveneens een langere gevangenisstraf. Dit proces gaat binnenkort verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *