CYBERCRIME Recherche keek heimelijk mee op computer verdachte Heerlenaar

Erkenning voor meesterspeurder Ben Zuidema
juni 27, 2018
UPDATE Vierde arrestatie in moordzaak-Bobo Jalloh uit Landgraaf
juli 3, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De recherche blijkt in een omvangrijk cybercrime-onderzoek naar het stelen en verspreiden van grote hoeveelheden naaktfoto’s en -video’s, heimelijk te hebben meegekeken op de computer van een verdachte man uit Heerlen. Dat bevestigen welingelichte opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher. Zo liepen de verdachten in de val.

De 28-jarige Heerlenaar werd in januari dit jaar aangehouden. Hij had in een zogeheten cryptocontainer op zijn computer beeldmateriaal van tientallen Nederlandse vrouwen staan. De Heerlenaar kwam in beeld na onderzoek in Amsterdam. Het OM in Limburg laat desgevraagd weten dat de inwoner van Heerlen inmiddels weer op vrije voeten is. De man blijft wel verdachte, geeft een justitiewoordvoerster aan. Kasper Regter, advocaat van de verdachte Heerlenaar, wilde desgevraagd geen commentaar geven. ,,Ik wacht eerst het eindproces-verbaal af.”

Een 26-jarige man uit Geleen is eveneens verdachte in deze zaak. De man zit niet vast. ,,Het onderzoek naar de bij deze persoon in beslag genomen server loopt nog”, aldus een woordvoerster van het OM in Limburg. In totaal zijn vijf personen als verdachte aangemerkt in deze omvangrijke zaak. Twee van moeten in juli voor de rechter in Amsterdam verschijnen.

De verdachten hadden enorme hoeveelheden’ aan beeldmateriaal en persoonsgegevens van vrouwen op hun computers en telefoons staan. Zet er maar bij dat ik desgevraagd geen commentaar wil geven omdat ik in afwachting ben van het eindproces-verbaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *