UPDATE Veroordeelde zuurgooier in cassatie 

UPDATE Verdachten vechtpartij rechtbank vrijgelaten
augustus 25, 2017
VIDEO Onopgeloste moord op Kemal Zengin
augustus 28, 2017

Van onze verslaggever 
 
GAANDEREN Een man uit Gaanderen, die tot twee keer toe tot acht maanden cel is veroordeeld vanwege het in september 2016 gooien van zoutzuur over een man in Terborg, heeft cassatie ingesteld bij de Hoge Raad.

,,Mijn client blijft namelijk ontkennen het zuur gegooid te hebben”, zegt zijn advocaat Dirk Daamen tegen deze misdaadsite. De veroordeelde man had ook een contact- en straatverbod opgelegd gekregen door de rechtbank. Volgens de rechter was hij het die  op 18 september vorig jaar de woning in Terborg binnendrong en het zoutzuur over de bewoner gooide. Die liep daarbij eerstegraads brandwonden op. 
 
De man had van te voren al bedacht dat hij met zoutzuur aan de slag ging, omdat hij het middel enkele dagen eerder al had gekocht. Bovendien ging hij de woning in Terborg binnen met een mondkapje op en plastic handschoenen aan. Bovenop de celstraf is nu dus ook een contact- en straatverbod opgelegd.  
 
Het slachtoffer eiste een levenslang verbod voor heel Terborg. ,,Uiteindelijk heeft de rechter de man slechts verboden binnen tien meter van het perceel van het slachtoffer te komen. Ook een verzoek tot gijzeling is afgewezen”, aldus Hans Schepers, de advocaat die de man in deze civiele procedure bijstond.  
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *