Getuigeverhoor Colombiaanse notaris in Bandidoszaak

Zoektocht naar vermoorde man in Belgisch-Limburg
juli 13, 2017
Drie doden, maar was het allemaal moord?
juli 18, 2017

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT In het al jaren lopende strafrechtelijk onderzoek Kievit rond leden van de Limburgse tak motorclub Bandidos, zullen een notaris en boekhouder uit Colombia worden gehoord als getuige. Dat heeft de rechtbank besloten, zegt Gitte Stevens tegen Crimewatcher. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een aantal Bandidos en familieleden van witwassen. Stevens is de advocaat van verdachte Marco H., vice-president van de motorclub.

Valsheid in geschrifte 

De vrouw van Marco H. is van oorsprong Colombiaanse. Marco H. en zijn gezin hebben in Colombia gewoond. De geldstromen van H. van en naar het Zuid-Amerikaanse land zijn door de opsporingsdiensten nauwkeurig onder de loep genomen om te kijken of hier sprake was van witwassen van crimineel geld en/of valsheid in geschrifte.

Verzoek

Stevens verzocht de rechtbank om het horen van deze getuigen omdat zij volgens haar ,,kunnen verklaren over de financiën met betrekking tot het bedrijf, de woning, de inkomsten en uitgaven welke volgens haar passen bij het financiële plaatje van een gemiddeld gezin”.

Criminele organisatie
 
Het aantal verdachten is in twee jaar bijna verdubbeld naar 25. De lijst is voornamelijk uitgebreid met partners en naaste familie van de Bandidos. De hoofdverdachten wordt behalve deelname aan criminele organisatie onder andere ook afpersing, verboden wapenbezit en overtreding van de Opiumwet ten laste gelegd.

Geen wapenhandel
 
Tijdens de regiezitting in juni werd duidelijk dat politie- en justitieonderzoek niets had opgeleverd dat wijst op wapenhandel door leden van de Bandidos. De inhoudelijke behandeling van deze zaak door de Maastrichtse rechtbank zal naar verwachting pas begin 2018 plaatsvinden.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *