COLDCASE Onopgeloste moord op Maria Simons Maastricht

Satudarah-bestuur Geleen verdacht van afpersing om drugsconflict
januari 29, 2018
Drie Limburgse Satudarah-leden in cel om gijzeling
januari 30, 2018

Van onze verslaggever

MAASTRICHT Op maandag, 21 juli 1997 omstreeks 21:45 uur, werd in haar flatwoning aan de Widelanken 50-B te Maastricht het stoffelijk overschot van Maria (Ria) Simons (foto) aangetroffen.

Het slachtoffer was alleenstaand en bewoonde een hoekflat op de tweede verdieping van het flatgebouw. Uit onderzoek bleek dat Maria, eerder die avond, door geweld om het leven is gebracht. Uit de woning werden enkele spullen ontvreemd, waaronder een portemonnee.

Maria Simons was gescheiden van haar eerste man en woonde eerder aan de Kristalstraat te Maastricht. Daar had ze diverse kostgangers. Later verhuisde ze naar de Widelanken 50-B, waar ze woonde met haar tweede man, een man van buitenlandse afkomst.

Maria werkte in de toenmalige kledingwinkel “Dallas”, in het winkelcentrum Brusselse Poort. Ook bracht Maria reclamefolders rond. Het huwelijk met haar tweede echtgenoot hield eveneens geen stand, ofschoon ze elkaar nog wel geregeld zagen. Maria bezocht regelmatig cafés in de wijk Pottenberg te Maastricht.

In het recherche-onderzoek zijn vele getuigen gehoord. Deze zaak is na al die Jaren nog steeds onopgelost. Het Cold Case Team van de politie Limburg vraagt om nieuwe tips die mogelijk alsnog tot een doorbraak kunnen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *