COLDCASE Nieuwe tips in moordzaak Isabelle Pongs

Grootschalig DNA-onderzoek zaak-Verstappen van start
oktober 26, 2017
COLDCASE Vragen over moord op Maarten Redeker
oktober 28, 2017

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF Bij de Limburgse recherche hebben zich nieuwe tipgevers gemeld in verband met de onopgeloste moord op opticien Isabelle Pongs (48) uit Landgraaf, in 2004. De nieuwe informatie van deze mensen wordt verder onderzocht. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie tegenover Crimewatcher.

Het coldcaseteam dat met deze zaak bezig is kwam in de afgelopen tijd in contact met de nieuwe tipgevers. ,,Er zijn reacties gekomen naar aanleiding van de kalender met coldcase-zaken, een oproep voor nieuwe informatie op Facebook maar ook naar aanleiding van een krantenartikel. Er hebben inmiddels gesprekken plaatsgevonden. Deze tips worden verder onderzocht”, aldus politiewoordvoerster Yolanda Dols.
 
Pieter Pongs, de echtgenoot van Isabelle, laat desgevraagd weten dat hij over de nieuwe ontwikkeling in deze zaak in kennis is gesteld door de politie. ,,Hier heb ik al die jaren op gehoopt, dat er toch nog mensen zijn die iets meer weten en uiteindelijk hun mond open gaan doen”, vertelt Pongs. ,,Ik word netjes op de hoogte gehouden van alles wat er op dit moment gebeurt. Misschien dat dit alsnog tot een oplossing leidt.”

Isabelle Pongs werd op vrijdag 30 juli 2004 omstreeks 20.00 uur dood gevonden in de keukenruimte van haar brillenspeciaalzaak aan de Streeperstraat in Landgraaf. Haar hals bleek te zijn doorgesneden. Justitie dacht in eerste instantie met twee verdachte mannen de daders van deze moord te pakken te hebben, maar zij werden in april 2008 vrijgesproken door de rechtbank in Maastricht.

Het OM ging tegen dit vonnis niet in hoger beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *