COLDCASE Nieuwe bajeskalender met Limburgse zaken

Ex-president Satudarah: tattoo en motor heb ik nog
januari 8, 2018
De heimelijke politiecamera voor de Satudarah-president
januari 9, 2018

Van onze verslaggever

MAASTRICHT Een kalender met onopgeloste moordzaken (cold cases) zal door de opsporingsdiensten opnieuw worden uitgegeven en komt behalve in gevangenissen ook bij de reclassering te hangen. Tot die verlenging heeft de politie besloten nadat de eerste uitgave met 52 cold cases (een per week) in 2017 tot veel bruikbare tips leidde.

Op de kalender staan foto’s van de slachtoffers en een omschrijving van het misdrijf. Op de nieuwe kalender staan vijf Limburgse zaken:

De moord op Piet Mergelsberg (75) uit Roermond

Hij wordt in 2003 op met veel geweld overvallen terwijl hij bij het graf van zijn overleden echtgenote staat. De man overleed later in het ziekenhuis.

De dood van Rein Weehuizen (6) uit Rothem
Het 6-jarige jongetje was in mei 2009 op bezoek bij familie in Rothem. Het huis werd in brand gestoken en de jongen overleefde dit niet.

De moord op Dogan Manan (28) uit Blerick

De 28-jarige man wordt in 2001 doodgeschoten. Het bleek te gaan om een afrekening in het drugsmilieu.

Sjef Leukel (68) uit Berg en Terblijt
(foto)

De 68-jarige Leukel en zijn vrouw worden in 2004 overvallen in hun woning.De twee ouderen worden mishandeld. Sjef Leukel overleeft het niet. Zijn 68-jarige vrouw wist ondanks haar zware verwondingen de politie te alarmeren.

Jozef (Sjef) Klee (27) uit Heerlen

De 27-jarige Heerlenaar wordt in 1995 na een avondje stappen in Brunssum dood gevonden het voormalige mijnbouwterrein in Treebeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *