COLD CASE: Nieuw onderzoek moordzaak Treebeek

Voortvluchtige in Maastricht na achtervolging gepakt
juni 3, 2019
Jos Brech terug naar vindplaats Nicky Verstappen
juni 5, 2019

Van onze verslaggever

MAaSTRICHT ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’ Die vraag houdt niet alleen de politie, maar ook de familie van Sjef al bijna 24 jaar bezig. Het onderzoek naar de moord op Sjef Klee (foto boven) wordt door politie en Openbaar Ministerie nieuw leven ingeblazen in de hoop eindelijk antwoord te kunnen geven op deze vraag die de gemoederen al jarenlang onafgebroken bezig houdt. Directe aanleiding voor het hernieuwde onderzoek is een tip die naar aanleiding van de publicatie van deze zaak op de cold case-kalender 2018 binnenkwam.

Zondagochtend 10 september 1995 verliet de destijds 26-jarige Jozef (Sjef) Klee uit Heerlen samen met een tweede persoon café ‘het Trefpunt’ in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat in Brunssum verliet. Nog diezelfde ochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Ondanks uitgebreid onderzoek is de dood van Sjef Klee tot op heden nooit opgehelderd. De zaak Sjef Klee werd in 2018 op de cold case-kalender geplaatst. Naar aanleiding daarvan meldde zich iemand bij de politie met een tip. In een poging om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en om na 24 jaar eindelijk de onzekerheid bij de nabestaanden van Sjef Klee te kunnen wegnemen, wordt er nieuw onderzoek gedaan naar Sjefs dood. De komende tijd zal een speciaal samengesteld onderzoeksteam alles op alles zetten om alsnog duidelijkheid te scheppen in deze cold case.

In het hernieuwde onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak in het onderzoek. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Informatie die nog niet met de politie gedeeld is. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *