Coffeeshop op darkweb opgerold

Verdachte moord op rapper Feis gepakt in Kerkrade
mei 8, 2019
Drie jaar cel geëist voor afpersing Heerlense zakenman
mei 10, 2019

Van onze verslaggever

MAASTRICHT De politie heeft de grootste coffeeshop op het darkweb opgerold. Op DutchMagic bestelden klanten voor miljoenen euro’s per jaar aan softdrugs, schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreid verhaal.

Bij huiszoekingen heeft de politie vuurwapens, voertuigen en voor een half miljoen euro aan geld en goudstaven in beslag genomen. De verkoopsite is al in november vorig jaar offline gehaald, maar vanwege het onderzoek heeft de politie dat nu pas bekendgemaakt. Eén verdachte, een 42-jarige man uit het Hoensbroek, zit vast. De verwachting is dat er meer arrestaties volgen.

Volgens het AD was DutchMagic actief op het Darknet, het versleutelde deel van het internet waar anonimiteit meer gewaarborgd is. Het gold als één van de grootste verkoopsites voor softdrugs, met een miljoenenomzet op jaarbasis. Klanten uit tal van landen rekenden af in bitcoins. De drugs werd verzonden via reguliere post- en pakketbedrijven.

De politie kwam de site op het spoor via de verzender van de pakketjes, de bovengenoemde man uit Hoensbroek die op 8 april is aangehouden. De man wordt verdacht van het verzenden van pakketten met drugs naar het buitenland en daarnaast van witwassen. Het opsporingsonderzoek is nog gaande.

Bij huiszoekingen in verschillende panden vonden agenten grote stapels briefjes van 50, 100 en 500 euro. Daarnaast lagen er enkele goudstaven. Het Openbaar Ministerie heeft verder beslag gelegd op dure auto’s en verschillende panden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *