Celstraf voor plannen moordaanslag op Limburgse zakenman

Zaak-Verstappen: Jos Brech langer vast, vooralsnog geen schouw
maart 8, 2019
Ron S. bekent moord op Andy de Heus uit Echt
maart 12, 2019

Van onze verslaggever

MAaSTRiCHT De 67-jarige Jan W. uit het Belgische Wuustwezel is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 27 maanden celstraf voor het beramen van een moordaanslag op de uit Sittard afkomstige zakenman Ad Paes.
De rechtbank acht in haar vonnis van 28 februari bewezen dat W. iemand had ingeschakeld om Paes dood te schieten.
Voorbereidingen
Jan W. had zelfs al uitgebreid met de huurmoordenaar besproken hoe de woonsituatie van Paes in het Belgische Esneux was, tot aan de beplanting rondom zijn huis en de aanwezigheid van personeel toe. Ook had hij de beoogde moordenaar informatie verschaft over de route die Paes dagelijks aflegt tussen zijn woning en zijn werk in Maastricht.
Betaling
De opdrachtgever had al een voorschot van 2.500 euro betaald voor de aanschaf van een vuurwapen en een motorscooter die voor de aanslag zou worden gebruikt. Als de klus geklaard was, zou de huurmoordenaar nog eens 1.000 euro krijgen.

De huurmoordenaar heeft verklaard nooit van plan te zijn geweest Paes echt te vermoorden. Hij was alleen uit op het geld en wilde Jan W. afpersen. Hij nam het telefoongesprek op waarin de twee uitgebreid over de moord spraken. Dat gesprek speelde een belangrijke rol bij de veroordeling van W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *