Burgemeester Voerendaal met vuurwapen bedreigd

Pastoor verdacht van verduistering geld
maart 13, 2018
VIDEO Nepagenten overvallen jongen (13) in Ospel
maart 14, 2018

Van onze verslaggever

VOERENDAAL Burgemeester Wil Houben van Voerendaal is onlangs bedreigd door een gemaskerde man met een handvuurwapen. De man droeg een bivakmuts en stapte in het buitengebied van Voerendaal de weg op toen de burgemeester aan kwam rijden. Hij richtte het vuurwapen op de Voerendaalse burgemeester en liep naar zijn auto. Houben sloeg op de vlucht. Dat heft de regionale krant De Limburger gemeld.

Houben twijfelt er niet aan dat de bedreiging aan hem gericht was. Uit onderzoek van justitie blijkt dat de man waarschijnlijk twee uur heeft staan wachten voordat hij de weg opstapte. ,,Het was bijna surrealistisch. Uit het niets stond ineens iemand met een bivakmuts en een handvuurwapen voor mijn auto en hield me onder schot. Hij kwam steeds dichterbij. Dan weet je instinctief dat het helemaal fout is. Mijn verstand zei ‘rijden’, mijn lichaam deed zijn werk”, vertelde Houben in de regionale krant.

Een en ander vond plaats op de Retersbekerweg, op 26 februari. Dit incident werd wekenlang stilgehouden. Politie en justitie hebben deze zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *