Brandstichter Peter G. in hoger beroep tegen TBS-verlenging

Verdachte van moord Ömer Köksal blijft in Franse cel
mei 15, 2018
OM Limburg; Virtual reality op plaats delict
mei 16, 2018

door Bjorn Thimister

ROERMOND Peter G., die in 2002 zijn woning in Roermond in brand stak waarbij zes van zijn kinderen omkwamen, tekent hoger beroep aan bij het gerechtshof in Arnhem tegen de verlenging van zijn TBS met twee jaar door de rechtbank in Roermond. Dat zegt zijn advocaat Dirk Daamen tegen Crimewatcher.

,,Deze verlenging met twee jaar hadden wij niet verwacht”, legt Daamen uit. ,,Wij hadden gehoopt op een verlenging met een jaar, maar de rechtbank ziet dit helaas toch anders. Dit is een teleurstellende beslissing en is niet echt een beloning voor de inzet die cliënt in de afgelopen tijd getoond heeft en de vorderingen die hij heeft gemaakt. Wij tekenen daarom hoger beroep aan bij de speciale TBS-kamer van het gerechtshof in Arnhem”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Tijdens de zitting bij de rechtbank in verband met de verlenging van de TBS bleek (bleek eerder in de rechtbank) dat G. binnenkort waarschijnlijk op proefverlof mag. Een onafhankelijk psycholoog en psychiater adviseerden verlenging met één jaar. De kliniek waar G. verblijft was voorstander van verlenging van de tbs met twee jaar, zodat ook het proefverlof in goede banen kan worden geleid. Volgens de rechtbank is de kans op herhaling bij G. op termijn nu nog hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *