Boekrecensie: Echte misdaad Kwaad (drie sterren)

Mannen leveren lijk bij politie af
juni 17, 2017
Weer forse celstraf geëist in Limburgse ontvoeringszaak
juni 19, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Het nieuwe boek Echte Misdaad Kwaad, samengesteld en uitgegeven door misdaadauteur Simon Vuyk, is een bundeling van interessante verhalen van onder andere strafpleiters, rechercheurs en nabestaanden van een slachtoffer van een ernstig delict.

Een van deze interessante schrijfsels is van de bekende advocaat Mark Teurlings. Hij tekent op een boeiende wijze op wat zich allemaal afspeelde tijdens en rond de liquidatie van zijn cliënt Stanley Hillis. Hoe beleefde Teurlings dit en wat gebeurde er precies in deze zaak. Goed opgeschreven.

Datzelfde geldt ook voor strafrechtadvocaat Jan-Hein Kuijpers. Deze zeer gedreven raadsman beschikt eveneens over een leuke pen. Hij schrijft over de zogeheten A73-moord op Hans van Geenen in 2008. Kuijpers, advocaat van toenmalig hoofdverdachte Martien R., geeft een interessant inkijkje in het onderzoek in deze zaak.

Zo beschrijven nog meer mensen op een vaak intrigerende manier vanuit hun eigen opgedane ervaringen. Enige opmerking voor advocate Nancy Dekens: het is motorclub ‘Bandidos’ en niet ‘Banditos’. Zo staat het immers in het door haar opgeschreven stukje over de klopjacht op de Hells Angels.

Maar dat is maar een detail en doet niks af aan de kwaliteit en lezenwaardigheid van dit boek. Voor liefhebbers van true crime een aanrader. Drie sterren zijn hier dan ook op zijn plaats. Echte Misdaad Kwaad kost 14,95 euro en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

De recensie over het tweede boek in deze uitgave, Echte Misdaad Strijd, volgt later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *