‘Bende autodieven richt vizier op Limburgs vliegveld’

Pakketje hennep verstopt tussen gras over muur Geerhorst gegooid
januari 18, 2018
Liquidatiepoging Kerkrade: 10 jaar cel
januari 19, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een bende autodieven heeft het gemunt op dure auto’s van vakantiegangers die hun voertuig parkeren bij het Limburgse vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) in Beek. Dat zegt de bekende en ervaren detective Ben Zuidema, die over deze informatie vanuit de opsporingswereld beschikt, tegen Crimewatcher.

,,De autodieven letten, via onder andere advertenties, op vluchten die naar vakantiebestemming vertrekken op Maastricht Aachen Airport. Als zij dan bepaalde tijdstippen weten, gaan ze in de buurt van de parkeerplaats van het vliegveld zeker twee uur van tevoren posten. Daarbij heeft men het vooral gemunt op dure auto’s van de merken Landrover, BMW en Jeep. De vraag naar deze auto’s in de onderwereld op dit moment groot. Als de vakantiegangers dan in het vliegtuig zitten, slaan de dieven toe”, vertelt Zuidema.

Waarchuwing

,,De auto wordt van de parkeerplaats gestolen en zij hebben dan meestal minimaal zeven dagen de tijd om te zorgen dat die auto voorgoed verdwenen is. Daarmee hebben zij meteen een voorsprong op de politie, want als die vakantievierders terugkomen en aangifte doen van de diefstal dan is die auto allang spoorloos. Omdat ik over deze informatie beschik, wil ik vanaf deze plek vakantiegangers die gebruik maken van vliegveld ‘Beek’ waarschuwen: pak een taxi of laat je afzetten. Dat kan je een hoop ellende schelen.”

Loods

Zuidema geeft verder aan dat hij informatie heeft binnengekregen dat er in een loods in Eijsden ,,dure auto’s omgekat werden”. ,,Daar waren mensen uit het voormalige Oostblok actief. In die loods kwamen de auto’s binnen en die mannen haalden de voertuigen En ik weet ook waar de chassis van de auto’s naar gingen: naar een bedrijf op bedrijventerrein De Beitel in Heerlen.”

Wiel Dohmen, manager Aerodrome die verantwoordelijk is voor alles wat te maken heeft met veiligheid op vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA), was niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *