Ben Zuidema: ‘Man zegt Nicky Verstappen gezien te hebben’

UPDATE Zaak-Nicky: Recherche zoekt in zuidelijke richting Brunssummerheide
januari 25, 2018
BOEKRECENSIE Deals en dodenlijstjes (vier sterren)
januari 26, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Met het groot DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak van de dode Nicky Verstappen voor de deur, geeft de bekende detective Ben Zuidema aan Crimewatcher zijn visie op deze zaak. Daarvoor zegt hij een gegronde reden te hebben: er heeft zich een getuige bij hem gemeld.

,,Die man beweert ten stelligste Nicky Verstappen op de dag van zijn verdwijning in augustus 1998 gezien te hebben op de Brunssummerheid”, legt Zuidema uit. ,,Hij heeft mij verteld dat Nicky gedragen werd. Meneer is hierover onlangs door het onderzoeksteam gehoord. Hij komt op mij in ieder geval heel erg betrouwbaar over.”

Zuidema geeft aan te denken dat de gezochte man in de zaak-Verstappen inderdaad afkomstig is uit de regio waar door de recherche in het DNA-verwantchapsonderzoek met name de afnamelocaties zal gaan inrichten vanaf zaterdag 24 februari: Landgraaf, Brunssum, Kerkrade.

,,Die aanwijzingen heb ik namelijk ook. Namen heb ik ook, maar ik wil de recherche nu natuurlijk niet voor de voeten lopen. Het zou goed zijn als deze zaak na al die jaren toch nog opgelost gaat worden”, aldus de speurder, die samen met oud-rechercheur John Vullers al geruime tijd met deze zaak bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *