Ben Zuidema: ‘Leg briefje neer waar Elke begraven is’

COLD CASE Vermissing Floor en Mees Werres
juli 25, 2017
VIDEO Bende spectaculaire overvallers opgerold
juli 31, 2017

door Bjorn Thimister

WESSEM De Limburgse detective Ben Zuidema, die al geruime tijd onderzoek doet naar naar de sinds december 2010 verdwenen en vermoorde Elke Wevers (32) uit het Belgische Neeroeteren, richt zich met onderstaande oproep direct tot de persoon die volgens hem hiervoor verantwoordelijk is.

,,Die man die ik op het oog heb moet gewoon zeggen tegen de ouders waar Elke begraven is. Daar hebben die mensen namelijk recht op”, vertelt Zuidema tegen Crimewatcher. ,,Leg desnoods ergens een briefje neer met daarop de plek waardoor ze dat meisje kunnen vinden. Zo kan het leed van haar ouders stoppen.”

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws deed de ervaren speurder dezelfde oproep. Zuidema, ingeschakeld door de wanhopige en radeloze familie van de Belgisch-Limburgse vrouw, is samen met zijn partner en voormalig politierechercheur John Vullers al geruime tijd bezig met het onderzoek in de zaak-Wevers.

Hij liet eerder aan deze misdaadsite weten te beschikken over aanwijzingen die kunnen leiden naar de dader(s) die betrokken zijn bij de mysterieuze verdwijning van de vermiste Belgische. De ervaren speurder was enige tijd geleden in het Franse Meaux, een plaatsje in de buurt van Parijs.

Hier voerde hij enkele gesprekken met mensen. ,,Een koelauto voor vleeswaren speelt een belangrijke rol in ons onderzoek. We hebben iemand op het oog, meer kan ik hier nu niet over zeggen in het belang van het hele onderzoek van de recherche. Maar wij zijn zeer hoopvol”, geeft Zuidema aan.

,,Ik ben hierover inmiddels als getuige gehoord door de onderzoeksrechter in Tongeren. Een zeer kundige en bekwame man die blij is met deze nieuwe informatie.” Elke Wevers verdween op 9 december 2010 spoorloos van de aardbodem toen ze op weg was naar haar werk in het ziekenhuis van Maaseik.

Die morgen stuurde zij nog een sms met de tekst ‘ik voel me niet goed, ik ga naar huis’ naar een collega die haar zou op komen halen. Sindsdien is er taal noch teken van haar vernomen. Haar telefoon werd kort na het versturen van het sms-bericht uitgeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *