Babydrama Brunssum: shaken baby syndroom en stomp geweld op hoofdje

Zaak-Nicky: DNA-verwantschapsonderzoek fors uitgebreid
januari 25, 2018
UPDATE Zaak-Nicky: Recherche zoekt in zuidelijke richting Brunssummerheide
januari 25, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/BRUNSSUM De vijf maanden oude baby Fabian, die in oktober vorig jaar overleed na een verblijf bij zijn oppasouders in een woning in Brunssum, is om het leven gekomen als gevolg van botsend stomp geweld op zijn hoofdje en het zogeheten Shaken Baby Syndrom (SBS). Dat is gebleken na onderzoek op het lichaampje van de baby en staat zo in het sectierapport van het NFI, zo weet Crimewatcher uit betrouwbare informatie.

De opsporingsdiensten richten zich helemaal op deze gang van zaken tijdens die fatale 11e oktober. De van onder ander van doodslag en zware mishandeling met de dood tot gevolg verdachte man zou de baby, waarop hij vaker met zijn eveneens verdachte vrouw paste, in de huiskamer van de woning aan de Bongardstraat tikken op zijn hoofd hebben gegeven waardoor die uiteindelijk in het ziekenhuis van Maastricht kwam te overlijden.

Het echtpaar, dat heeft verklaard Fabian zelf nog te hebben gereanimeerd voordat er 112 werd gebeld, werd een week na dood van het kindje opgepakt. Tijdens het opsporingsonderzoek in deze zaak zijn ook nog verschillende telefoons afgeluisterd door de recherche om aan meer informatie over de achtergronden te komen. De man uit Brunssum, die door justitie in Limburg als hoofdverdachte wordt gezien, ontkent tot op heden echter in alle toonaarden het kindje op zijn hoofdje te hebben geslagen en dus betrokken te zijn geweest bij de dood van de baby.

Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel – net als zijn ontkennende vrouw – nog altijd verdachte. De rechtbank in Maastricht zag geen ernstige bezwaren meer om hen langer vast te houden. Het OM ging echter meteen tegen de vrijlating van de man in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat werd echter afgewezen. Binnen het Openbaar Ministerie is men van mening dat het ontkennen van de twee verdachten in deze zaak het onderzoek zeker bemoeilijkt.

De beide advocaten van de man, Peter van Geelkerken en Roy Palmen, wilden desgevraagd geen enkel commentaar geven op de ontwikkelingen in deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *