UPDATE Helikopterkaping en ontsnapping uit bajes verijdeld

‘Recherche zoekt nog medeverdachten moord Sittard’
oktober 11, 2017
UPDATE Els L. blijft op vrije voeten in zuurmoordenzaak
oktober 12, 2017

Van onze verslaggever

ROOSTEREN De mannen die woensdag vluchtten voor de politie en bij Roosteren na een wilde achtervolging werden tegengehouden, waren betrokken bij een ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond.

Volgens de Amsterdamse politie wilden de criminelen uit de Amsterdamse onderwereld een helikopter kapen om daarmee een verdachte van een liquidatie te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in Roosteren een verdachte dood. Drie verdachten zijn opgepakt. Tijdens de achtervolging gooide een van de verdachten een tas weg met daarin onderdelen van een automatisch geweer. De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef ,,diverse goederen” bij zich die ze hadden kunnen gebruiken bij de ontsnappingspoging. Hij gaf geen details.

Naast de drie aangehouden verdachten zoekt de politie ook nog een aantal andere verdachten die bij de zaak betrokken zijn. Het gaat om mensen die bij politie en justitie bekend zijn vanwege hun relatie met de Amsterdamse onderwereld.

Foto: Een van de aanhoudingen in Roosteren door een arrestatieteam (Facebook)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *