UPDATE Wapens en drugs gevonden bij Satudarah

Exclusief in Panorama: de witwassende ambtenaren van Brunssum
december 6, 2017
Wapenhandelaar Guus K. opgepakt in Zuid-Afrika
december 8, 2017

Van onze verslaggever

GELEEN Bij de doorzoekingen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen – waar OMG (Outlaw Motorcycle Gang) Satudarah haar clubavonden houdt – en verschillende woningen in Geleen en Kerkrade zijn onder andere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen.

In totaal zijn zeven personen aangehouden. De vijf zijn verdachten in het kader van het strafrechtelijk lopende onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Daarnaast warden nog eens twee personen die aanwezig waren in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen opgepakt.

De politie trof in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen een hoeveelheid, vermoedelijk, verdovende middelen aan, alsmede een wapen dat nog onderzocht wordt op echtheid. Deze spullen zijn in beslag genomen. In vier andere woningen in Geleen alsmede in een woning in Kerkrade zijn eveneens doorzoekingen gedaan.

Hierbij zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

In het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen hield de politie vier verdachten aan. Het gaat om drie mannen van 41, 36 en 33 jaar uit Geleen en een man van 43 jaar uit Kerkrade. Daarnaast werd in een woning in de nabijheid van het pand aan de Borrekuilstraat een man van 35 jaar aangehouden.

De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Bij de controle van de aanwezigen in het pand waar de clubavonden gehouden worden, heeft de politie nog eens twee personen gearresteerd.

Eén persoon terzake de wet ID (identificatieplicht). Hij is woensdagavond 6 december in vrijheid gesteld. Daarnaast hield de politie een man van 24 jaar uit Venlo aan. In zijn auto werd zwaar (verboden) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Venlonaar is weer vrij.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *