ANALYSE Moord-Sven Prins: Gaat Jurandy T. alsnog wijzen naar anderen?

Vader zes jaar cel in voor zwanger maken tienerdochter
oktober 3, 2018
In opspraak geraakte bewaarder De Geerhorst pleegt zelfmoord
oktober 9, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Jarenlang hield Jurandy T., veroordeeld tot levenslang als schutter voor de moord op Sven Prins in Brunssum in 2015, de kaken stijf opelkaar. Over het wat, hoe en waarom liet hij iedereen in het ongewisse. Maar daar komt verandering in, zo bleek tijdens de start van het hoger beroep. T. gaat alsnog een verklaring afleggen. Een slimme zet of niet?

Limburg werd in de afgelopen jaren vaker opgeschrikt door moorden, maar die op drugsdealer Sven Prins op 25 september 2015 mag zonder twijfel gerekend worden tot de meest gewelddadige in zijn soort. Prins werd midden op straat met een automatisch vuurwapen onder vuur genomen.

Tientallen kogels vlogen in het rond. Het mocht een wonder heten dat er geen voorbijgangers of omwonenden werden geraakt. Een koelbloedige liquidatie dus. Justitie wist uiteindelijk, via onder andere de ingenieuze inzet van een undercoveragent, uit te komen bij het drietal Jurandy, Xionel en Sergio.

Drie vrienden die volgens politie en justitie hun mondje voorbij hadden gepraat tegen de geheim agent. Maar vanaf hun arrestatie was het voorbij met die mondigheid. Toen kozen de mannen veelal voor het recht om te zwijgen. Hoezeer de rechtbank in Maastricht het eerder ook probeerde, het drietal was onvermurwbaar.

Niks wijzen naar elkaar en dus vertellen wat er volgens hen dus tijdens die fatale septemberdag gebeurd zou zijn. De Limburgse rechters waren keihard in hun oordeel: Jurandy moest levenslang achter de tralies en zijn twee kompanen allebei dertig jaar.

Tijdens zijn voorbereiding op het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch kwam volgens zijn ervaren raadsman Serge Weening ,,uit de koker van Jurandy” dat hij alsnog een verklaring wil gaan afleggen. ,,Ik kan en mag er weinig over zeggen, maar als men later hoort waarom hij nu wel gaat praten, dan zal er begrip zijn.”

Aldus Weening. De grote vraag is nu dus wat Jurandy T. alsnog gaat verklaren. Iets wat overigens achter gesloten deuren zal gaan gebeuren. Feit is dat T. levenslang als vonnis heeft horen uitspreken. Iets wat bij het hof zomaar ook weer zou kunnen gaan gebeuren.

Een van de mogelijkheden is dat Jurandy T. naar zijn vrienden gaat wijzen als schutter(s) om zichzelf vrij te kunnen pleiten. Dat zou kunnen. Of het een slimme zet is om toch te gaan praten, dat valt echter nog te bezien. Een pratende verdachte wil namelijk ook nog wel eens dingen zeggen die hem uiteindelijk niet goed uitkomen.

Over enige tijd weten we meer. En de nabestaanden van Sven Prins dus ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *