UPDATE Moord Rimburg: nieuw verhoor hoofdverdachte

Advocaat na datalek rechtbank: Is dit op meer plekken?
juni 11, 2017
Oldtimerbende slaat weer toe in Zuid-Limburg
juni 12, 2017

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF/MAASTRICHT Het OM gaat de hoofdverdachte in de moordzaak en het bijbehorende onderzoek naar de raadselachtige verdwijning van de sinds 1996 spoorloze Perry B. (40) uit het Zuid-Limburgse grensdorpje Rimburg, opnieuw verhoren. Dat zegt Arthur Vonken, advocaat van hoofdverdachte Patrick B., tegen CRIMEWATCHER.

Patrick B. is de broer van de 21 jaar geleden verdwenen Limburger. De rechtbank in Maastricht heeft zich op 13 juni gebogen over een verzoek tot beëindiging van deze zaak door Vonken. ,,Het OM heeft laten weten dat mijn cliënt als verdachte opnieuw verhoord zal gaan worden, evenals nog twee getuigen. Voor 1 oktober horen we dan uiterlijk wat er met deze zaak gaat gebeuren. Die winst hebben we behaald”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak werd enige tijd geleden gestart door het Openbaar Ministerie in samenwerking met de Limburgse politie nadat er informatie was binnengekomen. Perry B. verdween dik twintig jaar geleden plotseling van de aardbodem. Vreemd genoeg werd hij door zijn naaste familie nooit als vermist opgegeven. Dat is nog steeds niet gebeurd. In het dorp werd door Perry’s broer Patrick verteld dat deze een trektocht door Europa aan het maken was. De Limburgse recherche denkt dat de destijds veertigjarige Perry twee decennia terug in het diepste geheim om het leven zou zijn gebracht in zijn ouderlijk huis aan de Rinckberg in grensplaatsje Rimburg.

Dat bewuste pand werd in januari vorig jaar daarom uitgekamd door een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van de speurders. Hierbij werd met speciale apparatuur gezocht naar mogelijke (bloed)sporen. Verschillende sporen werden veiliggesteld voor verder onderzoek. Deze zaak kwam aan het rollen doordat de wegmakers van het stoffelijk overschot hun mond voorbij praatten tegen bekenden. Deze mensen stapten daarmee uiteindelijk naar de politie. De opsporingsdiensten hebben volgens justitiebronnen informatie dat het lichaam van Perry B. eind jaren negentig door drie personen in een kliko zou zijn gestopt.

Daarna is het stoffelijk overschot begraven in een groeve in het nabijgelegen Duitse Tevenerheide, vlak over de grens bij Schinveld. Een wekenlange graafactie door de recherche naar deze vuilniscontainer met stoffelijke resten leverde tot op heden echter niks op. De Limburgse opsporingsdiensten richten in het onderzoek voornamelijk hun pijlen op de broer van Perry B., Patrick. In zijn woning vond een doorzoeking plaats. Advocaat Vonken geeft nu aan het beëindigingsverzoek bij de rechtbank te hebben gedaan ,,omdat cliënt van deze zaak af wil”. ,,Dit alles blijft maar om hem heen hangen. Hij heeft hier niks mee te maken.”

Foto: Rechercheurs plakken ramen van het huis in Rimburg af voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *