Advocaat over verkeerde verdachte in rechtbank: herkende hem niet

Tientallen arrestaties om grootschalige drugssmokkel
januari 11, 2018
Havenmedewerker in cel voor cokesmokkel en corruptie
januari 12, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De Maastrichtse strafpleiter Dirk Daamen (foto) stond wel even raar te kijken toen hij voor de rechtbank in Maastricht te maken kreeg met een verkeerde Somalische verdachte. Deze bleek door medewerkers van justitie per abuis vanuit de gevangenis van Vught naar de Limburgse rechtbank te zijn gebracht, terwijl zijn eigenlijke cliënt in de rechtbank van Utrecht werd gebracht. ,,Het was een kolderieke situatie.”

De verwisseling werd pas ontdekt in de rechtszaal. ,,Ik stond wel even raar te kijken toen men mij vertelde dat ze de verkeerde Somaliër hadden aangevoerd. Ik heb nog gevraagd of ik hem kon zien, maar ik herkende hem inderdaad niet”, legt Daamen uit.

,,De rechtbank wilde nog van mij weten of ze de rechtszitting, cliënt wordt verdacht van bedreiging, vernieling en huisvredebreuk, zonder hem konden doen, maar daar kon ik geen antwoord op geven omdat ik cliënt niet kon spreken want hij zat immers in Utrecht.”

In verband met deze blunder heeft de rechtbank in Maastricht een nieuwe zitting moeten plannen. ,,Daar moeten ze dus even snel drie nieuwe rechters voor optrommelen.”

Comments are closed.