Aangifte: ‘Drugshandel en witwassen door agenten politie Heerlen’

Forse beloning voor tip over gezochte overvaller: Quincley Poppen
maart 14, 2018
Hoofdverdachte moord-Andy de Heus in Nederlandse cel
maart 15, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een 46-jarige man uit Hulsberg heeft aangifte van witwassen door agenten van het politiekorps in Heerlen, volgens hem gepleegd van januari 2003 tot en met begin maart 2018, gedaan. Volgens aangever Eric Lemmens zouden deze politiebeambten zich ook bezig hebben gehouden met het faciliteren van drugshandel in de Limburgse onderwereld. Dat blijkt uit de officiële aangifte, ingezien door Crimewatcher, die op donderdag 8 maart op het politiebureau van Stein is gedaan.

In de aangifte staat dat Lemmens aangifte heeft gedaan ‘tegen het politiekorps Heerlen vanwege het faciliteren/medewerking verlenen aan drugshandel en het witwassen van drugsgeld’. Lemmens benoemt in de betreffende aangifte ondernemers die zich schuldig zouden maken aan drugshandel, witwassen en de bijbehorende linken naar verschillende beambten van de Heerlense politie.

‘Bescherming voor groep ondernemers’

‘Voornamelijk bij de politie in Heerlen-Noord is een aantal agenten dat samenwerkt en/of bescherming biedt aan een groep ondernemers. Deze plaatselijke ondernemers zijn meestal goede bekenden, vrienden, ex-collega’s of familieleden van deze politiebeambten. De bedrijven werden of worden zonder uitzondering door de drugshandel opgebouwd’, verklaart Lemmens in de aangifte tegenover de politie.

‘Contacten binnen politieorganisatie’

‘De meeste betrokken ondernemers zijn geen geboren criminelen, ze maken alleen gebruik van hun contacten binnen de politieorganisatie en benutten de situatie. Maar de laag om deze ondernemers zelf heen, bestaat meestal wel uit reguliere criminelen’. ,,Ik wil dat dit tot op de bodem onderzocht wordt”, zegt Lemmens in een reactie tegen deze misdaadsite. ,,Wat ik in deze aangifte zeg, klopt 100 procent. De maatschappij moet wakker geschud worden door wat er allemaal gebeurd binnen de politie.”

Bom en dreigbrief voor burgemeester Heerlen

Eric Lemmens kwam eind 2016 in het nieuws omdat hij verdacht werd van het sturen van een dreigbrief en het sturen van een zelfgemaakte bom, met daarin de springstof TNT maar zonder ontsteker, naar burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen. In de desbetreffende brief eiste de schrijver onder andere 1 miljoen euro. De zaak tegen Eric L. werd wegens gebrek aan bewijs uiteindelijk geseponeerd door justitie. Tot op heden is er geen andere verdachte(n) opgepakt, waardoor deze zogeheten ‘bombriefzaak’ vooralsnog onopgelost is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *