25 jaar cel voor moordaanslagen op Limburgse paardenhandelaar

1100 kilo coke onderschept tussen bevroren vis
juli 22, 2018
‘Nieuwe verklaring tegen John B. om moord op Tanja Gurskaja’
juli 24, 2018

Van onze verslaggever
MAASTRICHT De 50-jarige Jeu R. uit Echt moet 25 jaar de cel in voor vier pogingen tot moord en verboden wapenbezit. De verdachte schoot twee keer op een auto waarin een man zat op wie hij het gemunt had. Dat deed hij in 2014 en in 2016.

Deze Jan S. uit Stevensweert de tweede keer ernstig gewond met blijvend letsel aan zijn knieën. De tweede keer had hij zijn vrouw en twaalfjarig zoontje bij zich. Er werd toen zeven keer geschoten op de auto. De vrouw en het kind bleven wonder boven wonder ongedeerd.

Volgens de rechter is er sprake van voorbedachte rade en dus een poging tot moord. Het Openbaar Ministerie had 26 jaar en 8 maanden geëist. Volgens de rechter had Jeu R. zich goed voorbereid op het doden van S. Hij had wapens, munitie, een snelle auto en een stellage waarop zijn wapen kon rusten. De tweede keer stelde hij zich verdekt op achter een stroomkast en zag hij dat S. samen met zijn vrouw en zoon in de auto zat. Dat hij ondanks dat niet afzag van de moordaanslag, wordt hem zwaar aangerekend.

De verdachte moet ook schadevergoedingen betalen: ruim 92.000 euro aan Jan S., waarvan 50.000 euro smartengeld. Zijn vrouw en zoon moet hij elk 2500 euro betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *