Verdachte Satudarah-top Geleen gefilmd en afgeluisterd in clubhuis

De bajesplattegrond van Benaouf en de romantische rondvlucht
januari 3, 2018
Lange celstraf No Surrender-kopstuk om drugshandel
januari 4, 2018

door Bjorn Thimister

GELEEN Recherche en justitie in Limburg hebben de vijf verdachte bestuursleden van het chapter Geleen van motorclub Satudarah, die begin december vorig jaar werden opgepakt tijdens een grootscheepse actie van de opsporingsdiensten, maandenlang afgeluisterd en heimelijk gefilmd in hun clubhuis aan de Borrekuilstraat. Dat bevestigen welingelichte opsporingsbronnen tegenover Crimewatcher.

Verborgen in membersroom

De afluisterapparatuur en camera’s waren verborgen in de zogeheten membersroom van de motorclub, die is gevestigd in een Moluks gemeenschapshuis aan de Borrekuilstraat in de Geleense wijk Lindenheuvel. Op deze plek werden door het bestuur van Satudarah Geleen twee keer per week vergaderingen gehouden. De speurders keken en luisterden van juni tot begin december afgelopen jaar heimelijk mee.

Rake klappen en bedreigingen

Volgens opsporingsbronnen was op deze beelden onder andere te zien en horen hoe ,,mensen op het matje moesten komen” bij het bestuur van het Limburgse Satudarah-chapter. Dit had onder andere te maken met zogeheten bad standings, het afzetten van leden uit de motorclub. Hierbij zouden meerdere keren raken klappen zijn gevallen en ernstige bedreigingen zijn geuit. Een en ander is terug te horen en zien op de vele uren aan beeld- en geluidsmateriaal waarover het OM nu beschikt.

Deelname criminele organisatie

De bestuursleden van Satudarah Geleen worden verdacht van afpersing, deelname aan een criminele organisatie, poging doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en zware mishandeling. Een van de Limburgse Satudarah-kopstukken, die nog altijd in de cel zitten, is Stephan P. de president van de Geleense afdeling. Met hem werden op 6 december in de avonduren vier medebestuursleden gearresteerd, onder wie ook de vice-president Emmanuel P.

Sergeant of arms

Het tweetal behoort tot de Molukse gemeenschap van Geleen. Dat geldt ook voor de verdachten Paul S. en Anthony P. De vijfde man die in de cel moet blijven is Dave E. (43) uit Kerkrade. Hij is de sergeant of arms van het Satudarah-chapter in Geleen. Die zorgt voor de veiligheid van de leden en orde binnen de club. De namen van enkele verdachten doken in 2008 ook al op in de zaak rond de doodslag van Fer Loontjens in café ’t Vlaegelke in Geleen. Stephan P. moest daar acht jaar voor zitten.

Verbod Satudarah

Het Openbaar Ministerie in Limburg heeft twee officieren van justitie op deze zaak gezet: eentje van het parket in Limburg en een van het Landelijk Parket. Justitie wil dat motorclub Satudarah door de rechter verboden gaat worden. Datzelfde geldt ook voor Supportcrew 999, Saudarah en Yellow Snakes MC. Deze drie groepen zijn volgens het OM dermate verweven met Satudarah dat een verbod ook voor hen moet gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *