Verdachte moord Sittard was ook verdachte in grote drugszaak

Eis: 12 jaar cel voor doodslag op Wendy Rikkers
september 27, 2017
UPDATE Politieagent niet vervolgd voor schietpartij Weert
september 28, 2017

door Bjorn Thimister

SITTARD Abbas al S. (31), verdachte in de zaak van de moord op Abderahim ‘Abdi’ Maihouane (26) uit Sittard, was ook verdachte in een grote drugszaak in Limburg. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Maastricht tegenover Crimewatcher. Maihouane werd op 15 april in een loungebar neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis.

Onderzoek Falster

,,Het klopt inderdaad dat de verdachte met betrekking tot de loungebar Tropicana ook een van de verdachten is in het onderzoek Falster.” Al S. werd hierin door betrokken advocaten ook als getuige opgeroepen. ,,Het blijkt dat hij daar niet verschenen is”, zegt OM-woordvoerster Christa Lemmen. In het onderzoek Falster werden 20 personen verdacht van het bereiden, bezitten en handelen in harddrugs,¬†alsmede van deelname aan een criminele organisatie.

Zwijgrecht

Abbas al S. heeft zich tijdens een verhoor door de recherche in verband met de moord op Abderahim ‘Abdi’ Maihouane volgens zijn advocaat Peer Szymkowiak tot nu toe op zijn zwijgrecht beroepen. Maihouane werd half april dit jaar, nadat hij op de wc was neergeschoten na een conflict over een drugsdeal, hevig bloedend buiten op straat voor de loungebar aangetroffen en door zijn broer Kamal naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Hier overleed Maihouane.

Abbas al S. werd onlangs op Schiphol opgepakt.

Foto: De politie is bezig met onderzoek na de moord op Maihouane (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *