Verdachte dodelijke aanrijding Pinkpop is Danny S.

Amsterdammer in cel om drugstransporten naar Denemarken
juni 16, 2018
Doorbraak in moordzaak Bobo Jalloh: man uit Geleen vast
juni 19, 2018

door Bjorn Thimister

HEERLEN De man die in de cel zit op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke aanrijding bij Pinkpop in Landgraaf op maandagmorgen 18 juni, is de 34-jarige Danny S. Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover Crimewatcher. S. wordt door het OM in Limburg verdacht van doodslag en drie pogingen daartoe. Bij de aanrijding kwam een 35-jarige man om het leven en raakten drie personen ernstig gewond.

Het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige Heerlenaar en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Na een urenlange klopjacht door de Nederlandse, Belgische en Duitse politie werd verdachte Danny S. gearresteerd. De 34-jarige man uit Heerlen werd op weg naar Amsterdam aangehouden nadat hij zelf de politie had gebeld. Of de voetgangers met opzet of per ongeluk werden aangereden, is nog altijd onduidelijk. S. mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Het witte bestelbusje, dat werd teruggevonden in Heerlerheide, wordt onderworpen aan technisch onderzoek. De vader van S. heeft tegenover meerdere media verklaard dat zijn zoon voor zijn werk als podiumbouwer tijdens de fatale morgen onderweg was naar Amsterdam, maar eerst een collega moest ophalen. De man denkt dat er sprake moet zijn geweest van een ongeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *