Rijtjeshuis was compleet ingericht als drugslab

Groot onderzoek FIOD: invallen in Heerlen
juli 7, 2017
Celstraffen voor wapenhandel met Kroatiƫ
juli 11, 2017

Van onze verslaggever

EINDHOVEN De politie is in Eindhoven gestuit op een rijtjeshuis dat helemaal was ingericht als drugslab. Twee mannen uit Sprang-Capelle en Son en Breugel werden opgepakt. In het huis werd veel drugs gevonden, onder meer een enorme hoeveelheid XTC.

Eerder kwam bij de politie informatie binnen dat in de woning aan de Heydaalweg mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Agenten namen daarom vrijdagochtend 7 juli poolshoogte. Een man rende bij het zien van de politie vanuit de woning de straat op, maar agenten waren hem te snel af. Hij werd om de hoek aangehouden.

Het hele rijtjeshuis bleek ingericht als drugslab, waar MDMA-olie werd omgezet in MDMA. Er werden tal van grondstoffen gevonden voor de productie van MDMA, waaronder aceton en zoutzuur. De politie vond ook flinke hoeveelheden MDMA en MDMA-afval. Op basis van de stoffen wordt geschat dat hier miljoenen pillen werden geproduceerd.

Het is onbekend hoe lang het lab al in werking was. In de woning vond de politie ruim 200.000 pillen, een enorme hoeveelheid. Het ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant doet uitgebreid onderzoek naar het lab, waarbij onder meer wordt gekeken naar de achtergrond van de verdachten.

Foto: De aangetroffen spullen in het rijtjeshuis (politie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *