Moordverdachte Kerkrade legt verklaring af en gaat naar PBC

Drugslab opgerold middenin woonwijk Brunssum
september 6, 2019
TBS’er filmde heimelijk messen en drugs
september 24, 2019

door Bjorn Thimister

KERKRADE De 52-jarige Roberto H., die verdacht wordt van het doodsteken van zijn ex Reagan Perez (42) in Kerkrade op 10 juli dit jaar, heeft tijdens de verhoren door de recherche een verklaring afgelegd. Dat bevestigt zijn advocaat.

,,Mijn cliënt heeft een verklaring afgelegd en zich dus niet op zijn zwijgrecht beroepen, maar ik ga niet zeggen dat dit een bekentenis is geweest”, legt H.’s raadsman desgevraagd uit. De van moord verdachte Kerkradenaar zal op korte termijn vanuit de bajes worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor een psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

“Het OM had hierom verzocht en de rechter-commissaris heeft dit onderzoek bevolen”, aldus H.’s raadsman, die overigens verder aangeeft dat zijn cliënt bij de recherche heeft verklaard dat hij na de dodelijke steekpartij “helemaal niet op de vlucht sloeg”. “Men wist goed waar hij was, want de plek waar mijn cliënt werd gearresteerd lag voor de hand.”

Naar verwachting zal in deze zaak in oktober voor het eerst een pro formazitting bij de rechtbank in Maastricht gaan plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *