UPDATE ‘MOORDENAAR ABDI AL TIJDJE IN NEDERLAND’

Rechercheur Kerkrade
‘Limburgse vakantieparken broeinest criminelen’
april 14, 2017
Moord Sittard 15 april
STAAT ‘LOUNGE-MOORD’ SITTARD OP BEELD?
april 17, 2017
Abderahim Maihouane
door Bjorn Thimister
SITTARD De man die in Sittard in de nacht van 14 op 15 april Abderahim ‘Abdi’ Maihouane (26) doodschoot, verbleef al enige tijd in Nederland voordat hij betrokken zou zijn geraakt bij de fatale schietpartij in een loungebar. Dat stellen bronnen tegenover Crimewatcher. De Limburgse recherche is al enkele dagen bezig met een zoektocht naar de op de vlucht geslagen dader(s) van deze moord. Zij zijn vooralsnog echter spoorloos.
De gezochte schutter zou eerder ook onderdeel zijn geweest van een ander strafrechtelijk onderzoek in Limburg. Volgens ingewijden vond hij enige tijd geleden al onderdak in Nederland, maar beschikt hij over een andere nationaliteit. Hij is een bekende in de kringen rondom Maihouane. De Limburgse recherche is sinds de fatale nacht bezig met een klopjacht op meerdere mannen in een zwarte Volkswagen Golf met Duits kenteken.
De letters ‘HS’ op de nummerplaat verwijzen naar het Duitse Heinsberg, een plaats niet ver over de grens met Sittard. Deze misdaadsite meldde al eerder dat een uit de hand gelopen drugsdeal in loungebar Tropicana Maihouane (foto) fataal zijn geworden. Voor de schietpartij had Maihouane volgens de politie een handgemeen met meerdere personen buiten de bar aan de Tudderenderweg.
Uiteindelijk ging het binnen helemaal mis voor hem. ,,Op de wc van deze zaak is er tijdens het verhandelen van drugs ruzie ontstaan over een bedrag van om nabij duizend euro. Hierbij is Abdi neergeschoten, hij was flink gewond”, aldus de bronnen tegen deze misdaadsite. ,,Abdi is daarna naar buiten gesleept door de uitbaatster van de zaak en buiten op de stoep gelegd.” Aldus de bronnen.
Maihouane kwam uiteindelijk te overlijden in het verderop gelegen Zuyderland ziekenhuis. De vermoorde Abderahim is de broer van Kamal Maihouane, beter bekend als de ‘loterij loser’. De Sittardenaar kwam afgelopen jaar veel in het nieuws omdat hij een rechtszaak aanspande tegen de Postcodeloterij voor het mislopen van de Kanjerprijs. Hij eist daarom miljoenen.
De moord op Maihouane is de tweede in Sittard-Geleen dit jaar. Begin februari werd Hafed Merkikou in zijn woning doodgeschoten tijdens een mislukte roofoverval. Nu ruim twee maanden later is het dus weer prijs. Merkikou was eigenaar van een shisha- annex loungebar, het tweede slachtoffer werd om het leven gebracht in een loungebar. Toeval? Ik denk het, maar een beetje opvallend is het wel. De plaats delict ligt in de volksbuurt Stadbroek.

Dat is de plek waar de enkele jaren geleden de vermoorde marktkoopman Andy de Heus vandaan kwam. Hoofdverdachte in deze zaak is Ron S. Ook hij is afkomstig uit de Sittardse volkswijk. S. zit al geruime tijd vast in het Duitse Aken in verband met een veroordeling voor drugssmokkel. In juni moet hij zich voor de Duitse rechter verantwoorden wegens brandstichting.

Daarna zal hij vrijwel zeker tussentijds worden overgebracht naar Nederland in verband met de zaak-De Heus. Hafed Merkikou woonde in Geleen, maar had zijn shishabar Sahaya Lounge in het verderop gelegen centrum van Sittard. Vier mannen uit Maastricht, Heerlen en Stein zijn als verdachten aangemerkt in deze zaak. Merkikou zou veel cash geld in huis hebben gehad, dus dachten de daders de zakenman tijdens zijn slaap te ‘verrassen’ en daarna te beroven.

Een en ander liep iets anders. Merkikou moest dit met zijn leven bekopen.

Foto: Boevennieuws

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *