Man die Hafed Merkikou doodschoot in hoger beroep tegen 24 jaar celstraf

UPDATE Tweede verdachte in afpersingszaak Heerlense zakenman
maart 30, 2018
Guus J. in hoger beroep tegen 18 jaar celstraf voor moord Kerkrade
april 2, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT/GELEEN Dennis V. (41) uit Heerlen, die tot 24 jaar cel is veroordeeld voor het doodschieten van Hafed Merkikou (29) in diens woning in Geleen in de nacht van 7 op 8 februari vorig jaar, gaat in hoger beroep tegen deze straf bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat bevestigt zijn advocaat Wouter Smeets tegenover Crimewatcher.

,,Wij tekenen hoger beroep aan omdat wij de opgelegde straf te hoog vinden en omdat wij vinden dat er geen sprake is van gekwalificeerde doodslag waarvoor client veroordeeld is”, legt V.’s raadsman Wouter Smeets uit. ,,Volgens hem was er sprake van een ongeluk tijdens een mislukte overval.” Karim S. uit Stein kreeg dezelfde straf als Dennis V. opgelegd. Carlo R. uit Heerlen moet van rechtbank in Maastricht 14 jaar achter de tralies.

Dennis V. en Karim S. overvielen de eigenaar van een shishabar in Sittard terwijl hij lag te slapen in zijn appartement. Hierbij veel een fataal schot, waardoor Merkikou kwam te overlijden. Schutter Dennis V. en Karim S. waren op bewakingsbeelden te zien terwijl zij de woning in gingen. Volgesn eerstgenoemde ging het vuurwapen per ongeluk af toen hij struikelde.

De rechtbank gelooft die lezing echter niet. Carlo R. is diegene die zorgde voor het vervoer en Dennis V. chartered voor de fatale woning overval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *