Limburgs dorp in shock om moordverdenking Yvo T.

Broers uit Schinnen vast voor moord op Belgische agent
augustus 28, 2018
OPINIE Advocaat: ‘Politie en OM schieten door in zaak-Verstappen’
augustus 29, 2018

door Bjorn Thimister

SCHINNEN Het Zuid-Limburgse dorp Schinnen is geschokt door de arrestatie van inwoner Yvo T., die in een Belgische cel zit op verdenking van de moord op politieman Amaury Delrez. Buurtbewoners ontkrachten tegenover Crimewatcher het verhaal dat T. bij zijn ouders in een caravan woonde.

,,Dat is echt complete onzin”, zegt een buurvrouw die uitzicht heeft op de tuin van de familie T. ,,Hij sliep gewoon binnen bij zijn ouders, waar hij enkele jaren geleden was komen te wonen nadat de relatie met zijn vriendin uitging. Of ik geschokt ben door wat er nu gebeurd is? Ja, natuurlijk. Er is een wapen gebruikt, dus er moet iets behoorlijk fout zijn gegaan.”

,,In Belgische media heb ik gelezen dat Yvo zich bezig zou hebben gehouden met drugshandel, maar ik vraag me af waar ze dat vandaan hebben gehaald. Daar heb ik echt nooit iets van gemerkt.” De vrouw zucht. ,,Ik vind het ook zo verschrikkelijk dat Yvo’s broer Cyril eveneens verdachte is in deze zaak. Wat denk je dat dit voor hun beide ouders betekent?”

Een andere buurvrouw wijst vanuit haar achtertuin in het Schinnense buurtschap Nagelbeek naar een plek waar Yvo T. volgens haar ,,altijd bezig was met hout”. ,,Dat was altijd zijn vaste plekje.” In een uithoek van de tuin van de familie T. ligt een hakblok met daaromheen een grote hoeveelheid hout. In en rondom de woning waar de van moord verdachte Yvo T. woont, is en blijft het muisstil.

,,Maandag 27 augustus zag ik daar politiemensen naar binnen gaan”, vertelt een buurtbewoonster. ,,Toen dacht ik in eerste instantie nog: wat zou er aan de hand zijn. Nou, nu weet ik dat wel…”

Foto: de woning van Yvo T. en de plek waar hij zich volgens buurtbewoners vaker ophield (Crimewatcher)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *