Drie doden, maar was het allemaal moord?

Getuigeverhoor Colombiaanse notaris in Bandidoszaak
juli 14, 2017
Terreurverdachte Landgraaf broer slachtoffer zuurmoorden
juli 18, 2017

Van onze verslaggever

AMSTERDAM/AKERSLOOT Drie doden werden er in de afgelopen dagen gevonden ‘boven de rivieren’. Bij het Van der Valk Hotel in Akersloot werd bij een schietpartij op maandag 17 juli een man doodgeschoten. Een moord, dus. In Amsterdam werden in een woning de levenloze lichamen van een man en zijn vrouw aangetroffen. Ook moord?

In casu de fatale schietpartij bij Van der Valk gaat het om goudhandelaar Hennie Schipper uit Zandvoor. Volgens de politie heeft zich inmiddels een verdachte zich bij het politiebureau in Zaandijk gemeld. Over de toedracht is verder nog niets bekend. 

Dan de twee doden in de Nederlandse hoofdstad. Volgens verschillende media gaat het hier om de in Thailand woonachtige Amsterdammer Pieter Hoovers (54) en zijn Thaise vrouw Tae (33). Feit is dat zij onder verdachte omstandigheden dood werden gevonden.

Als de politie zulke woorden gebruikt over een lopend onderzoek, dan weet je meestal al genoeg. Maar toch. Hoovers was een bekende naam in de vechtsport- en muziekwereld. Ook had hij contacten in de onderwereld. Hoovers verbleef enige tijd in Thailand waar hij jarenlang een café exploiteerde in de badplaats Pattaya.

Topcrimineel John Mieremet kwam veel bij hem over de vloer voordat de laatste in 2005 werd geliquideerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *