‘Bekentenis in moordzaak Maastrichtse taxichauffeur’

Eis: 4 jaar cel voor zwaar mishandelen peuter (3)
juli 5, 2017
Hoofdverdachte Limburgse taximoord ex-militair
juli 6, 2017

door Bjorn Thimister
 
MAASTRICHT De uit Geleen afkomstige Will van K. (45) heeft in de zaak van de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov (24) uit Maastricht, die begin mei in een bosgebied in het Duitse Selfkant-Schalbruch dood werd gevonden, een bekentenis afgelegd. Dat zeggen betrouwbare bronnen rond het onderzoek tegen Crimewatcher. 

Will van K. is vanaf het eerste moment hoofdverdachte in deze zaak geweest. Volgens opsporingsbronnen heeft hij toegegeven dat hij Magomadov met twaalf messteken om het leven heeft gebracht. Volgens zijn advocaat Peter van Geelkerken heeft de van moord verdachte Limburger ,,zich naar eigen zeggen moeten verdedigen”. ,,Meer ga ik hier nu niet over zeggen”, aldus de raadsman.

Het flink toegetakelde lichaam van Magomadov, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjetsjenië, werd op zondag 7 mei door wandelaars aangetroffen. Verdachte Van K. werd nog diezelfde dag in de buurt van de A12 bij Zevenhuizen aangehouden. Dit was dichtbij de plek waar de verlaten taxi, met daarin bloedsporen van Ousman Magomadov, werd aangetroffen.

Will van K. moet op dinsdag 10 juli weer voor de rechter verschijnen. In een later stadium zal er een reconstructie gaan plaatsvinden in deze zaak waar de verdachte op de plaats(en) delict verhoord zal worden. De inhoudelijke behandeling van deze zaak bij de Maastrichtse rechtbank volgt daarna pas. 
 
Foto: De plek in Spaubeek waar bloed door de recherche werd gevonden (Track’88)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *