Advocaat eist opnieuw beëindiging moordzaak Rimburg

UPDATE Els L. blijft op vrije voeten in zuurmoordenzaak
oktober 12, 2017
Limburgse ‘opa’ verdacht van misbruik op camping
oktober 13, 2017

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De Maastrichtse strafpleiter Arthur Vonken heeft namens Patrick B., die hoofdverdachte is in de moordzaak en de raadselachtige verdwijning van zijn sinds 1996 spoorloze broer Perry B. (40) uit het Zuid-Limburgse grensdorpje Rimburg, de rechtbank in Maastricht opnieuw verzocht het strafrechtelijk onderzoek te beëindigen. Dat blijkt uit een officiële brief, ingezien door CRIMEWATCHER.

Eerder verzoek

De rechtbank in de Limburgse hoofdstad boog zich op 13 juni over een eerste verzoek van Vonken tot beëindiging van deze zaak. Besloten werd toen dat er op uiterlijk 1 oktober duidelijkheid zou komen. ,,De afgesproken datum is inmiddels ruimschoots verstreken en wij hebben nog deeds geen duidelijkheid”, zegt raadsman Vonken tegen deze misdaadsite. ,,Ik heb daarom middels een schrijven aan de rechtbank gevraagd om nakoming van een eerdere toezegging verdere strafvervolging van het OM jegens deze moordverdachte te beëindigen”, aldus de strafpleiter.

Geen vermissingsbericht

Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak werd enige tijd geleden gestart door het Openbaar Ministerie in samenwerking met de Limburgse politie nadat er informatie was binnengekomen. Perry B. verdween dik twintig jaar geleden plotseling van de aardbodem. Vreemd genoeg werd hij door zijn naaste familie nooit als vermist opgegeven. Dat is nog steeds niet gebeurd. In het dorp Rimburg, dat bij Landgraaf hoort, werd door Perry’s broer Patrick verteld dat deze een trektocht door Europa aan het maken was. De Limburgse recherche denkt dat de destijds veertigjarige Perry twee decennia terug in het diepste geheim om het leven zou zijn gebracht in zijn ouderlijk huis aan de Rinckberg in grensplaatsje Rimburg.

Onderzoek in woning

Dat bewuste pand werd in januari 2016 daarom uitgekamd door een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van de speurders. Hierbij werd met speciale apparatuur gezocht naar mogelijke (bloed)sporen. Verschillende sporen werden veiliggesteld voor verder onderzoek. Deze zaak kwam aan het rollen doordat de wegmakers van het stoffelijk overschot hun mond voorbij praatten tegen bekenden. Deze mensen stapten daarmee uiteindelijk naar de politie. De opsporingsdiensten hebben volgens justitiebronnen informatie dat het dode lichaam van Perry B. eind jaren negentig door drie personen in een kliko zou zijn gestopt.

Zoekactie

Daarna is het stoffelijk overschot begraven in een groeve in het nabijgelegen Duitse Tevenerheide, vlak over de grens bij Schinveld. Een wekenlange graafactie door de recherche naar deze vuilniscontainer met stoffelijke resten leverde tot op heden echter niks op. De Limburgse opsporingsdiensten richten in het onderzoek voornamelijk hun pijlen op de broer van Perry B., Patrick. In zijn woning vond een doorzoeking plaats. Justitie in Limburg laat desgevraagd via een woordvoerster weten dat ,,de behandelend officier van justitie aangeeft dat het dossier binnen is en dat hij binnen afzienbare tijd een beslissing neemt”.

Foto: De recherche plakt de ramen van het pand in Rimburg af voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *