Megaroof juwelier Maastricht: Horloges blijven spoorloos

28 jaar cel geëist voor vermeend opdrachtgever moord Gurskaja
oktober 8, 2019
Vrouw verdacht van medeplichtigheid in moordzaak Kerkrade
oktober 23, 2019

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT De recherche heeft op 8 oktober tijdens invallen en doorzoekingen in de zaak van de brute horlogeroof bij een juwelier in Maastricht, waarin twee Bosniërs uit Geleen als hoofdverdachten vastzitten, geen enkele van de in december vorig jaar gestolen 150 peperdure horloges teruggevonden.

Volgens de bestolen juwelier Alfred Burger heeft de recherche hem laten weten dat “niks van de gestolen horloges is aangetroffen”. “Dat heb ik van de arrestaties van de recherche gehoord en dat is een hele grote teleurstelling natuurlijk. De gestolen horloges zijn overigens ook nog nergens anders ter wereld opgedoken op dit moment.”

Burger geeft verder aan “dat er een link met België is in deze zaak”. “De recherche heeft mij eerder medegedeeld dat mensen die zij als verdachte op het oog hebben, ook dáár zouden zitten.” Uiteindelijk bleek er ook een directe link met de voormalige Balkan, waar in Bosnië en Servië op 8 oktober invallen plaatsvonden.

De twee verdachte Bosniërs, een man en zijn vrouw, werden op diezelfde dag opgepakt in hun woning aan de Asterstraat in Geleen. Hier werden duizenden euro’s aan cash, een vuurwapen en hennep gevonden, maar de gestolen horloges blijven spoorloos.

De overval op juwelier Burger aan de Platielstraat in Maastricht vond plaats in de nacht van 24 op 25 december vorig jaar. De verdachten gingen er vandoor met 150 zeldzame horloges van de merken Rolex, Breitling en Cartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *