Afgeperste vastgoedbaas in Bandidos-zaak verdacht van meineed

Vertraging in moordzaak-Andy de Heus
januari 15, 2018
UPDATE Eis: 5 jaar celstraf voor politiemol Mark M.
januari 16, 2018

door Bjorn Thimister

MAASTRICHT Een man uit Vlijmen die afgeperst zou zijn door verdachte leden van de Limburgse tak van motorclub Bandidos, tegen wie al geruime tijd een grootschalig strafrechtelijk onderzoek loopt, wordt door het Openbaar Ministerie in Limburg zelf verdacht van meineed. Dit omdat hij de afpersing onkent. Dat bevestigt zijn advocaat Dirk Daamen tegenover Crimewatcher.

Rolex

Leden van de Limburgse tak van de Bandidos zouden ook de auto en een perperdure Rolex hebben afgepakt van de Vlijmense vastgoedbaas K. De man zou in enkele jaren geleden ruzie met de motorbende hebben gekregen over een pand in de Limburgse gemeente Echt-Susteren. K. was eigenaar van dat pand.

Een van de Bandidosleden wilde er een motoronderdelenwinkel in beginnen. Eigenaar K. kreeg de bestemming daarvoor echter niet geregeld bij de gemeente. De Bandidos eisten volgens justitie vervolgens een soort schadevergoeding van 25.000 euro. De Vlijmenaar zei dat hij dat geld niet had. De Bandidosleden accepteerden dat niet en intimideerden volgens de speurders de vastgoedbaas.

Ontkenning

Onder dwang moest hij zijn Rolex-horloge afgeven. Ook namen de Bandiosleden zijn auto mee. De Vlijmenaar stapte toentertijd zelf naar de politie. Door bemiddeling van een agent kreeg hij zijn horloge en auto inmiddels terug.
Toen het OM in Limburg hem over de afpersing als getuige hoorde, ontkende hij plots echter dat hij hiervan slachtoffer was geweest.

Reden voor Henk Peters, officier van justitie in het zogeheten strafrechtelijk onderzoek Kievit naar de Bandidos, om de Vlijmenaar als meineedverdachte aan te merken. De vastgoedbaas werd over de afpersing op vrijdag 12 januari door de rechter-commissaris wederom gehoord.

,,Omdat de meineedzaak nog loopt, heeft hij zich hier op zijn verschoningsrecht beroepen”, zegt zijn raadsman Dirk Daamen tegen deze misdaadsite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *